onsdag 30 december 2009

en sammanfatting

Namn: Sofia

Piercingar: I öronen, 4 stycken

Tatueringar: två och snart fler

Längd: 163

Skostorlek: 36, jag har så små fötter att jag nästan ramlar när det blåser

Hårfärg: vit, vit som kokain

Fräknar: Hela ansiktet fullt, men det är rätt fint

Motto: All good things are wild and free


Under 2009:

Kär? Jag röker för mycket, du ringer för lite, kan du inte ligga här bredvid för alltid?

Önskade du att du bodde någon annanstans? Chicago där vinden alltid blåser

Tyckte du att du var attraktiv? Allt är relativt men fräknarna har ju en viss charm

Drack du? Ja, massor av vitt vin

Rökte du? När ingen såg och ångesten tränger sig på ensamma nätter

Vilket schampo använde du? Ett dyrt som pappa får betala för

Vilken parfym använde du? Versage

Vad var du rädd för? Mörker

Tvättade du? Nej jag tvättar inte...

Åkte du berg- och dalbanor? Åh det pirrar i magen som när man är kär


Senaste under 2009...

Filmen du hyrde? Tjenare Kungen, den är fin och drömsk så ny ska jag starta band

Filmen du köpte? Catch me if you can

Låten du hörde: Los Angeles Waltz - Razorlight

Låten du laddade ner? Oj jag kommer snart åka fast, jag laddar ner hela tiden för jag behöver faktiskt musik för överlevnad

Personen du ringde? En vän

Personen som ringde dig? Caisa för att nyår närmar sig med stormsteg

TV-program du såg? Har ni inte hört det nya? SVT Play?

Boken du läste? Den hemliga historien av Donna Tartt

Person du tänkte på? Han där med det långa håret och de bruna ögonen


Favorit under 2009...

Låt: Alla de som gjorde att jag dansade mig alldeles varm

Sak att göra: Fotografera när inspirationen sprudlade

Sport: Jag har tappat intresset för sport

Dryck: Vatten

Kläder: Tajts och stora koftor, men hade jag inte bott i lund hade jag sagt höga klackar men kullerstenen förstör för mig

Film: Into The Wild

Serie: Sex and the City

Personer: Åh det är så många nya fina människor jag mött i år. Ska skriva ett helt inlägg om det tror jag!


Gjorde du någonsin detta under 2009...

Grät du över en pojke? Åh så många gånger att någon borde betala tillbaka lite tårar

Grät du över en flicka? Nej, de är inte lika dumma som pojkar

Ljög du för någon? Jag gör mitt bästa för att undvika det, mitt samvete mår dåligt av sådant

Var du i slagsmål? Ja, det gjorde ont

Blev du arresterad? Nej, jag är ganska snäll


Antal...

Gånger du varit kär? Jag blir lite små kär hela tiden, i fina pojkar på stan med converse, i skor som jag inte kan få och klänningar som är alldeles för dyra

Gånger ditt hjärta brustit? Sådär många gånger att det börjat läka ganska fort

Hjärtan brustet på grund av dig? Jag vet inte, känns bättre att inte veta, det skulle göra ont att veta

Pojkar du kysst? Jag kysser ofta fina pojkar mörka nätter när musiken spelar högt

tisdag 29 december 2009

Birthday Party

Igår fyllde min kusin 20, det såg ut så här:


Jag var svart och vit med massor av ringar, det kändes passande


Och så fikade vi förstås, åt tårta och drack te, en trevlig kväll!

Idag kommer min fina vän Alex hit, vi ska promenera i snön och nog prata lite om pojkar! Imorgon har jag fullt upp igen, jag ska ha syn undersökning, fixa nytt pass och ta bort två stygn, så spännande..

söndag 27 december 2009

New Years outfit


Som den udda lilla flicka jag är ska jag gå mot strömmen på nyår och ha byxor, dessa underbara randiga från Monki och en sönderklippt rolling stones t-shirt med hängslen, massor av armband och skyhöga klackar förstås. Well, never mind, we're ugly but we have the music!

xoxo

lördag 26 december 2009

Juldagen eller natten

Här är en liten sammanfattning av juldagens natt


Man träffade massor av trevligt folk som man ser alldeles för sällan


Och så dansades det, vissa dansade mer än andra, men det var inget fel med det! För dansa bör man annars dör man, så det så!

fredag 25 december 2009

Mitt år

Nu när året börjar gå mot sitt slut tänkte jag summera det med text och musik:

Young Love - Moto Boy
2009 började med att jag blev galet kär i en indie-pojke. Vi drack te och lyssnade på musik. Han hade rutiga skjortor, svarta jeans och var något av det finaste jag någonsin hade upplevt fram till dess. Hela den vintern handlade om nattliga promenader, konserter och djupa samtal om livet. Det var fint, dessutom hade jag knallrött lockigt hår som lös upp vinternatten och jag tatuerade in Håkan Hellström noter i nacken. Det var en fin vinter.

I Can't Stay - The Killers
Våren handlade bara om att fördriva tiden till studenten. Det blev studentfester och tävlingar som vi tillsist gick vinnande ur. Jag längtade bort och började planera flytt till Lund. Jag letade lägenheter och åkte till Lund då och då för att få känna på luften. När maj kom hade jag en alldeles egen lägenhet som jag började inreda och det ända jag kunde tänka på var att få komma bort från Halmstad, lämna tystnaden och alla lögner och svek den staden förde med sig. I juni tog jag studenten, det var en lycklig dag i mitt liv och vi dansade massor. Sedan kom Fröken Sommar!

Electric Feel - MGMT
Sommaren sprang förbi mig i ett svep, jag jobbade några veckor men sedan reste jag till Paris med Emma, vi vandrade runt hela staden på några dagar och solen lyste på oss konstant. Det var en underbar resa och Paris är magiskt. I augusti åkte jag till Chicago och lämnade en del av mig där. Jag blev förälskad i stan och det kändes som om jag aldrig skulle kunna överleva någon annanstans. Jag träffade Chris som jag hängde med tills det var dags att åka hem. Så här i efterhand vet jag att han var en av de klokaste människorna jag möt och han förändrade min syn på livet lite.

Kom Änglar - Lars Winnerbäck

Sommar blev höst och jag skulle flytta hemifrån. Indie-pojken och jag sa hej då för att veta att det aldrig skulle vara vi igen. Det var en fantastisk tid men alla sagor har sitt slut och alla människor har sin tid. Nu, när jag fått verkligen tänka, vet jag att det var rätt att sluta det där och då men jag saknade honom länge och tänkte på honom mycket. Nu önskar jag mest att vi skulle kunna vara vänner. Jag flyttade till Lund för att plugga konst och började ett helt nytt liv där jag inte kände någon.

Kom igen Lena - Håkan Hellström
Hösten kom och Lund var magiskt från första början, jag träffade människor som verkligen passade mig, människor som var precis som jag. Helt plötsligt kändes det som om jag kunde andas och jag har dansat igenom så många nätter, pussat på fina pojkar som fått min mage att rusa med fjärilar och suttit på mitt golv och ätit scones. Lund blev min fristad där jag äntligen kunde leva men ibland blev det ensamt, då träffade jag en pojke som sov i min säng nätter jag inte kunde sova och pussade mig i nacken när jag behövde lite värme, han är fin med sin häst svans och jag tycker om honom på många sätt. Dessutom blev jag lite små kär i en hippie-pojke som hade käkben som Heath Ledger och lockigt blont hår. Han visade sig vara alldeles för svår att nå och det blev några veckor av ångest och sömnlöshet där det enda jag kunde tänka på var ensamhet och isolering. Jag tror han kanske bara är en av många människor jag drömt om och jag kommer drömma om många till innan någon kommer fånga mitt hjärta totalt. All good things are wild and free.

Nu är det vinter igen och julen är över!
Hoppas ni fick en underbar jul med massor av paket
God Jul och Gott Nytt År

tisdag 22 december 2009

En halsduk och massor av snö


Jag är tillbaka i Halmstad och snön verkar följa med mig från Lund. Det har snöat hela eftermiddagen och det verkar bli en vit jul för första gången på länge! Fint och jag tror att det gör lilla tomten himlans glad!
Nu ska jag äta julskinka på hembakat bröd och dricka glögg med min halsduk uppe vid öronen för halsdukar är ju det underbaraste som finns på vintern, min stickade jag själv i slutet på augusti, jag anade att det skulle bli en kall vinter.

måndag 21 december 2009

om pojkar


Igår stod jag och väntade på bussen i snön, två flickor stod och pratade om en pojke och den ena flickan sa: -Jag vet inte varför, han skiter i mig, behandlar mig ganska illa men ändå gör jag vad som helst för att få träffa honom, helst hela tiden och lite till.

Jag hatar pojkar och vad de gör mot fina flickor i mormors kängor och svarta kappor vid busshållplatsen. De är för fina och de kysser för mjukt. De andas försiktigt i nacken när man sover tillsammans med dem och deras viskningar i är som musik i öronen. Ändå är de så hemska, de ger läskiga känslor i magen och benen blir hjälplöst svaga. Men även om de får ens hjärta att svikta och gör nätterna sömnlösa när man väntar på det där telefon samtalet från just honom så gör de världen så himla mycket finare och man känner sig betydligt mindre ensam när en pojke har armarna runt en.
tyvärr är de alldeles för magiska!

söndag 20 december 2009

before I fall to pieces

Jag vet att jag är en usel bloggare just nu, men jag har haft fullt upp. I torsdags gick jag och fredrik på korridorsfets i matchande I(love)NY t-shirts, hade snöbollskrig halva natten och drack konstiga blandningar innan vi gick hem och sov. och i fredags var det dags för sittning på hallands och sedan klubb 3 med Olof, Kit och Fredrik.

Olof körde galen pose, fredrik springer runt som ett spöke i bakgrunden

En fredrik och en öl, ganska karaktäristiskt för hans kväll

Sedan spelades det kort uppe i korridoren på mellanfesten, det gick vilt till

Här har vi Kit, mannen som lyckades bli utslängd från klubben två gånger och sedan åkte pulka tills han halvt slog ihjäl sig. Ja det är Kit det!

Innan det var dags att klubba natten lång visade Olof oss ett udda korttrick, det var galet vad underligt det var. Hur gör han, berätta, pronto!?

Sedan dansade vi och drack öl, Tobbe och Fredrik var på toppen humör och berättade om gamla minnen från barndomen tills de nästan ramlade omkull. Kvällen slutade kalla och blöta hos mig där fredrik drack rapsolja och 2 liter vatten innan vi somnade och spenderade halva lördagen i min säng. Har jag sagt att han är lite annorlunda men rätt fin den där fredrik?

Puss!

onsdag 16 december 2009

Kung Vinter




Jag vet att jag är dålig på att skriva just nu, det är för att jag egentligen har så mycket att säga men det är så mycket ord och känslor just nu att det känns bättre att bara vara tyst ett tag till.
Herr Vinter är i alla fall i Lund på riktigt nu, det är ganska mysigt och fint!

måndag 14 december 2009

Filmer i drivor


Jag har typ en hel hög med filmer här hemma just nu som jag och fredrik hyrde igår men inte hann se så jag ska ha film maraton för mig själv ikväll även om ensamma filmkvällar inte är det samma som filmkvällar med fint sällskap!
Det blir Tjenare Kungen, Alpha Dog, Rocken Rolla och många fler!
Godnatt!

fredag 11 december 2009

All good things are wild and free

Nu börjar en hektisk helg, men det är ju sånna helger som är allra bäst!


Jag ska springa runt i mina svart/vita skor
Ikväll ska jag jobba i baren på Klubb 3 och stå bredvid någon vacker DJ hela natten medan folk dansar tills de stupar, förhoppningsvis!
På lördag ska jag och den eleganta Helena gå på teater och sedan dansa på Dirty Frank eller något annat magpirrande, mörkt dansgolv
Söndag råkar visst vara Lucia, bästa Fredrik ska ta sitt pick och pack och komma till Lund för att spendera denna högtid med mig, det kommer bli fint!

FINT!

torsdag 10 december 2009

Köpenhamn och överallt

Köpenhamn är fint, speciellt i jul och klimat tider, då lyser det extra fint!
Det var skönt att komma bort och andas lite storstads luft!



"i Köpenhamn
vandrar jag lättare och lugn
sågar av grenen som jag fastnat på
röker upp tystnaden
och blåser ut Sverige"

Dessutom köpte jag fina The Hives skor, de kommer jag springa runt i jämt!

Puss

tisdag 8 december 2009

10 i topp


Idag ska jag berätta för er om fina saker, 10 stycken faktiskt:
  • Vänner, de är fina för de ställer inga konstiga krav och de kan skratta när man gör fel steg som är för hemska att ens berätta om för någon annan.
  • Pappor och mammor som alltid kommer med fina råd som att man ska äta skorpor och mjölk när man inte kan sova eller att det finns alldeles för många pojkar för att vara ledsen över en som inte går att nå
  • Pojkar som sover i ens säng utan krav när ensamheten gör att sömnlösheten bli för svår, de som drar fingrarna genom ens hår när man ligger axel mot axel och stirrar upp i taket och berättar att världen är alldeles för underbar för att bara ligga och stirra i taket. Det är de allra finaste pojkarna.
  • Hörlurar med vacker musik. när man går till skolan, när man går från skolan, när man springer sig trött, innan man ska sova och när man diskar, det ska alltid finnas musik till hands om man ska leva ett fulländat liv.
  • Glögg, det varma i strupen och den goda lukten när den puttrar på spisen
  • Böcker som är fyllda med historier som får en att tappa hakan och sedan fälla en tår när den är slut. En sånn där bok som får en att önska att man kunde hoppa in mellan pärmarna och följa med på ett äventyr ut över det vanliga
  • Tatueringar som är välgjorda och säger de där orden som passar på precis den personen. Eller in bild som påminner om de där vackraste minnena i livet som man kan titta ner på när man blir gammal och grå och bli lycklig ända in i hjärtat.
  • Sena nätter, det är något speciellt med sena nätter, något romantiskt och härligt med att se att klockan är tre och man sitter med en gitarr i knät. Det är nästan hemligt och lite förbjudet då.
  • Gitarrer, mina har varit mina närmaste vänner de senaste veckorna. När sängen inte gett mig någon sömn har gitarrerna gett ett lugn. Toner har flödat och strängarna klingat, de sviker aldrig och det är en trygghet i sig.
  • Kärlek, den är alltid fin men det finns något magiskt i den där bitande känslan i magen när den är lite olycklig och ogreppbar. Den där känslan när kysser en pojke så det vrider sig lite inuti en för att man vet att han inte sin alldeles egna, och den där känslan när man slutar andas för att man ser honom på stan men inte vågar springa fram att säga hej. För även om lycklig kärlek är det vackraste så finns det något alldeles utomordentligt pirrande med olycklig kärlek trots allt.
Puss!

måndag 7 december 2009

Mina vänner



klicka på bilden för att läsa :)

söndag 6 december 2009

One weekend


om någon skulle fråga vad jag gjort i helgen skulle jag svara att jag:
Köpte två paket med pepparkaksdeg och åt upp en utan att ens kavla ut den först och fick så himlans ont i magen så klart
Var hos Mylie och pratade strunt och det dracks vin till sena timmar
Bakade pepperkakor och lussebullar så att hela min lägenhet luktade jul
Träffade Fredrik och kramade honom massor för att han är så fin och drar fingrarna genom ens hår så man aldrig känner sig ensam
Spelade twister och tittade på 5 nya filmer som fanns på extra pris på ica
Låg i min säng med täcket upp till öronen och drack glögg för julkänslan
Men tänk vad mycket fint man hinner på en endaste liten helg

fredag 4 december 2009

Julstämning


Kvällen igår spenderades hos finaste Stina i Malmö för att fira att tenta ångesten var ett minne blott. Jag fick god mat och massor av pepparkaksdeg, det gillades starkt! Dessutom fick hon mig på bättre humör än på länge, jag skrattade mycket!

När jag gick hem från bussen och igenom Lund i natten fick jag julstämning för första gången, jag tror det var alla ljusen i träden och tomtarna i fönsterna! FINT!

tisdag 1 december 2009

Music and lyrics

Sitter och skriver tenta, det är ingen höjdare ska jag tala om. Men jag lysnar på massor av bra musik under tiden i en ren överlevnads fråga:

Pheonix - Rome
Razorlight - I can't stop this feeling i've got
Markus Krunegård - Den som dör får se
Kings of Leon - Milk
Vampire Weekend - Mansard Roof
The New Pornographers - Failsafe
Adiam Dymott - Cars
Nada surf - Why are you so mean to me
Band of Horses - Funeral
MGMT - Electric Feel
Radiohead - Bones
Noah and the Whale - 5 years time
Moto Boy - Young Love
Brainpool - In a Box
I Are Droid - Bring Your Machines

så där har ni min plugglista, den fungerar alltid när motivationen svalnar!