Igår när jag kom hem efter en vecka lagade jag mat till mamma och pappa
Foccacia med feta ost och rosmarin
till 10 personer
Ingredienser:
7 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
rivet skal av 3 citroner
1,5 liter vetemjöl
2 dl soltorkade (el. vanliga) tomater
extra olivolja till pensling
100-150 g feta ost
4-5 msk rosmarin
Vär ljummet vatten och rör ut jästen
blanda i olivolja, salt och citronskal
häll i vetemjöl och låt jäsa i 45 minuter
sätt ugnen på 225°c
ta fram bakplåt med papper och häll över degen
platta ut den till cirka 3 cm.
Pensla med olivolja och strö över flingsalt
Fördela fetaost, tomat och rosmarin över degen
Peta ner ingredienserna i smeten och låt jäsa i 20 minuter
Grädda sedan i ugn 25 minuter
Låt svalna något, bryt och njut!
Servera gärna med sallad och parma skinka
söndag 24 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
åååh, jag älskar sallad med feta ost! så himla gott! :)
& jaaa, tack så mycket! :D
ja jag håller med dig..men pengar måste man spara..iaf jag när jag ska flytta
Tack, jag vet :P
hahaha ja overkligt eller hur..har ja aldrig tänkt på!! ;D aha, roligt..de va länge sen ja gjorde :( ja har jobbat sen vart de lite fönstershopping o hem o städa & diska.. sån tråkdag hehe ;P
Mmmm... mums! Ser riktigt smarrigt ut, måste jag definitivt testa! :)
Härliga bilder från din "mini semester"! Får en att längta mer och mer till sommaren och en massa ledighets mys! :)
hela helgen spenderades i fjällbacka, en hel del sol så vårbrännan är påbättrad. själv då? haft en bra helg?
Skicka en kommentar