fredag 4 september 2009

Matlagning för kvällen

Lätt som en plätt att göra Omelett

100g räkor

2 dl vita bönor
1/2 liter vatten
1 gul lök
4 tomater
6 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 krm kajennpeppar
2 msk jordnötsolja

Gör så här

1. Låt bönorna ligga i kallt vatten över natten. Lägg dem i en kastrull och häll på nytt vatten, koka bönorna på svag värme med lock i 45–60 minuter. Häll av vattnet.

2. Skala och grovhacka räkorna. Skala och finhacka löken och grovhacka tomaterna. Vispa äggen i en stor bunke och lägg i bönor, räkor, lök och tomater. Smaksätt med salt, peppar och kajennpeppar.

3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna till medelvärme. Häll i en fjärdedel av smeten i pannan och rör försiktigt så att lös smet kan rinna ner och stelna. Lägg ett lock ovanpå stekpannan och vänd upp och ner så att omeletten hamnar på locket och låt den sedan glida tillbaka ner i stekpannan. Stek omeletten i 1 minut till och stjälp sedan upp den direkt på tallriken. Stek ytterligare 3 omeletter. Nu kan ni äta för fyra!

3 kommentarer:

Maj sa...

Hm, räkor är inte min favvo, men det kanske är värt att pröva?? :) Ja, vem ska äta middagen, mer än du?

bina sa...

jag har inte fyllt på min mobil, så jag svarar här istället :) jag träffas jättegärna (:, men jag ska på kräftskiva på kvällen så det är om det går på dagen? puss <3

irma sa...

omelett är mums, lite mer åt söndagsbrunch hållet liksom :)