fredag 6 mars 2009

mums


350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad
300 g valnötter

Fudge glaze:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Valnötter till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

Mums mums, smaska på nu :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

yesbox. imorgon flyger vi till sthlm för att sne på söndagen se metallica:)

Anonym sa...

Den där såg inte lite maffigt ut den där ._. Chokladkakan anfaller typ! haha x>

Svar; oja, jag är vegetarian :* fast jag äter fisk, ägg och mejeriprodukter. Hm.. Negativt? Vet jag inte om det finns några. Svårt att veta hur MYCKET man ska äta för att få i sig ordentligt & så.. och att det kan vara krångligt om man är någonstans & så "måste" man leta efter en resturang med veg.mat.
Positivt? EN JÄKLA MASSA :D Godare mat, Bättre mat, bättre för miljön, bättre för djuren osv osv :*